NO CUINO: UNA PROPOSTA CULTURAL I GASTRONÒMICA

Tornar a la cuina. Conèixer el nom dels productes. Saber quan són de temporada. Les coccions. Dedicar-hi temps. Parlar-ne. Llegir. Treure la pols als llibres culinaris de Vázquez Montalbán. Saber comprar. Triar, remenar. Anar a aquella botiga. Rentar els aliments i engegar el foc. 
Hem deixat d'entendre el món perquè hem deixat de cavar la terra. Ho deia el filòsof Byung-Chul Han (Seul, 1959) en una entrevista publicada a l'Ara (25-2-2018). Tornem a cavar la terra, tornem a cuinar. La cuina torna.
Ha obert a Torredembarra, al carrer Filadors 15, cantonada amb el carrer Indians, a l'antic bar de cal Baturro, on hi havia hagut la pastisseria Rovira, un local molt especial. Es tracta del No Cuino, liderat per la Núria Cortés. Entre les seves activitats destaquen els tallers de cuina temàtics. Els professors i les professores són coneguts cuiners i pastissers de la rodalia. La gràcia dels tallers és la participació dels alumnes en l'acció de cuinar i l'àpat posterior que poden gaudir. Un acte social, de lleure, cultural, per aprendre i compartir. Un regal per als sentits. Entres els tallers que ja s'han realitzat podem citar el de xocolata, el de cuina km 0, arrossos, pa, al·lèrgies i intol·leràncies, vegetariana o el de pizza júnior
La botiga posarà l'accent en el menjar per emportar i amb la venta de productes especials, amb valor afegit, de proximitat (oli d'arbequina sense filtrar), d'autor (sals d'herbes), artesanals (crema de garrofes), etc. També es podrà llogar maquinària per a cuinar o fer festes com ara la màquina vintage de fer crispetes.
Si us hi voleu apuntar només cal que us passeu per la botiga o escriviu a través de les xarxes on són presents (facebook, twitter, web i instagram). Jo ja ho he fet ;).

Comentaris

Entrades populars

CRISIS I COOPERATIVISME

GIRA JULIVERT 2024!

TROBADA DE MULASSES DE CATALUNYA

BAIX GAIÀ. ORIGEN DEL CONCEPTE, IDENTITAT COMPARTIDA I PROJECTES EN MARXA

LA ROCA FORADADA I ELS TÚNELS LEGENDARIS

LA BRUIXA DE LA SÍNIA DE ROVIRETA

21 d'ABRIL: LLEGENDES, RELATS, VOTS DE POBLES I TRADICIONS DE BONASTRE I RODALIA