MORERA A L'AUCA TAVERNA


Morera presenta “TARDORAL” al nucli antic de Torredembarra
L’artista torrenc Jordi Morera exposarà els seus nous treballs a l’Auca Taverna. La inauguració tindrà lloc el proper divendres 26 d’octubre

Morera sorprendrà als que coneixen el seu recorregut artístic. Membre de Grop, l’associació per la difusió de l’art contemporani, ensenyarà les seves darreres pintures que es caracteritzen per un apropament força figuratiu i l’ús de la tècnica de l’oli. “Conscientment vaig fer una regressió a una tècnica i a uns temes que em varen acompanyar quan m’iniciava a l’art pictòric.” El públic podrà reconèixer espais propers a nivell geogràfic. “Com  que els apunts que sovint faig de racons, carrers de pobles són un bon stock per començar a treballar.”
Lluny de la nostàlgia, Morera vol recuperar aquella llum de la tardor gravada als seus records de quan va viure un any al camp. “És una llum especial i que dóna un toc a tot allò que il·lumina: les persones, la natura, les cases... el cel.”
Amb l’excusa de donar alguna utilitat a uns tubs vells d’oli l’autor va començar a experimentar. Després de les primeres proves i el retrobament d’aquella llum esmentada va fer que comencessin a prendre forma diferents treballs en petites teles que tenia mig amagades per l’estudi.
Tot i el retorn al terreny figuratiu, Morera s’inclina més perquè la natura imiti l’art i no al revés, de la mateixa manera que ho defensa el pintor suís Paul Klee. Davant la complexitat de matisos de colors de la realitat, l’autor s’ha centrat amb la llum tardoral, “deixant que els pinzells anessin fent el seu camí”.
            Aquesta llum no és la d’una tardor d’abans, quasi d’hivern. L’estiu s’allarga i abraça, maldestre, la tardor: “El blau és més blau i el mar pren tots els colors del turquesa. Els arbres que muden també semblen  resistir-se a quedar despullats.”
            La presentació tindrà lloc el divendres 26 d’octubre de 2012 a les 20:30h a l’Auca Taverna, a la plaça de la Vila de Torredembarra. Els quadres es podran visitar des de llavors fins a finals de novembre. Aquest acte serà el que obrirà el calendari cultural d’aquest nou espai que pretén contribuir a la dinamització del nucli antic.
...................
Contacte:
648 236759 (Morera)
....................
TARDORAL
Morera
EXPO-AUCA TAVERNA
TORREDEMBARRA
Inauguració: 26-X-2012 // 20:30h
...................

Entrades populars

CRISIS I COOPERATIVISME

EL CARRER FREGINAL (TORREDEMBARRA)

La Pedra Alta de Can Ferrer

TROBADA DE MULASSES DE CATALUNYA

LA ROCA FORADADA I ELS TÚNELS LEGENDARIS

MÚSICA I BICICLETES

MIQUEL MESTRE AVINYÓ

BAIX GAIÀ. ORIGEN DEL CONCEPTE, IDENTITAT COMPARTIDA I PROJECTES EN MARXA

SANT NICASI DEL CATLLAR