RAFAEL CAMPALANS


Rafael Campalans: 75è aniversari de la seva mort

El polític català va morir prematurament en un accident a la platja de Torredembarra; mentre nadava, la mala mar el va empènyer cap a les roques i va morir perquè va rebre diverses contusions al cap i a l'espinada
tribuna

Enguany es compleixen 75 anys de la mort de Rafael Campalans. Fins avui només teníem notícia d'aquest succés gràcies a un petit article d'Emili Mercadé escrit ara fa 25 anys, i poca cosa més. Gràcies a diferents retalls localitzats a la premsa de l'època, podem refer com es van viure els fets.

Rafael Campalans i Puig, nascut a Barcelona el 24 d'octubre del 1887, va ser organitzador dels serveis d'Obres Públiques de la Mancomunitat de Catalunya i director de l'Escola del Treball. El 1923 va ser un dels impulsors de la Unió Socialista de Catalunya (USC). En les eleccions del 12 d'abril del 1931 va ser escollit regidor de Barcelona. Va ser elegit diputat al Congrés (1931) i al Parlament (1932), on va exercir de conseller d'instrucció pública. Va pertànyer a la comissió redactora de l'Estatut de Núria. (...)
El Punt, 09-IX-2008, pàg. 13.

Comentaris